hn02

woonhuis 01


 Woonhuis Amsterdam 

De Amsterdamse familie stond voor een keuze: een royaler huis of binnen hun bestaande huis meer ruimte beschikbaar vinden voor hun gezin met twee kinderen.
 
De opgave lag met name in het achterhuis dat 1.40m lager ligt dan het voorhuis. In het achterhuis kom je binnen en grenzen aan de entreehal wc, badkamer, drie slaapkamers en een keuken die doorgang biedt naar een achtertuin. Door de doorgang naar de achtertuin te verleggen en de ouderslaapkamer te verplaatsen is de keuken een centraler deel van het huis geworden. In een kastwand in de keuken is een doorgang naar eerder niet benutte “kruipruimte” van 1.20m hoog gemaakt, dat 20m2 opslag/wijnkelder aan de woning toevoegt. De keuken is voorzien van een kookeiland en kast/werkbladruimte met daaromheen een eettafel met vaste bank.
 
De ouderslaapkamer is compact maar ruimtelijk door het gebruik van een matglazen schuifdeur waardoor zicht op de tuin, ook vanuit de keuken optimaal wordt benut. In de kinderslaapkamers is ruimte gewonnen door een slimme bedconstructie; 2 bedden boven elkaar, maar wel kamerscheidend. De jongste dochter heeft daardoor een intieme bedstee en de zoon heeft een stoere hoogslaper. Voor beide kinderen is meer ruimte ontstaan voor kasten en een eigen speel/studeerplekje.



fb-zwart   facebook.com/hollandsenieuweinterieurarchitecten Papaverweg 48 / 1032 KJ Amsterdam / 020 - 63 64 950 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

fb-zwart   facebook.com/hollandsenieuweinterieurarchitecten
Papaverweg 48
1032 KJ Amsterdam
020 - 63 64 950
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.