hn02

uu 01


 Universiteit Utrecht 

Hollandse Nieuwe is gevraagd om het ontwerp te maken voor de huisvesting van de faculteit sociale wetenschappen en gedragswetenschappen van de Universiteit Utrecht. Centrum Gebouw Noord en het Langeveld gebouw zijn opgeleverd. De gebouwen stonden op de nominatie om gesloopt te worden. Door revitalisering is de levensduur met 25 jaar verlengd.
 
Naast werkplekken voor studenten, professoren en hoogleraren kent deze faculteit een aanzienlijke faciliteit met behandelruimten en observatieruimten.
 
Het gebouw is opgevat als een verticale stad. De ‘stad’ is een plek waar individuen en groepen mensen samen leven, werken en wonen. Een dankbare metafoor voor deze bruisende organisatie die zich inzet voor een vernieuwende kijk op mens en samenleving.
 
Het gebouw kent veel posities die ingericht zijn als ontmoetingsruimte. Dit zijn hybride omgevingen, ontwikkeld vanuit het principe “meervoudig ruimtegebruik”.Men kan er lunchen, koffie drinken, formeel en informeel overleggen, plenaire meetings houden en werken.
 
Ze hebben elk een eigen sfeer en identiteit zodat ze een bijdrage leveren aan herkenningspunten, navigatie door het gebouw. De materialisering maakt dat het wel één herkenbare familie is.


TECHNISCHE DETAILS

Netto m2  18.000 m2
Opdrachtgever  Universiteit Utrecht
Locatie  Utrecht

Meer projecten



fb-zwart   facebook.com/hollandsenieuweinterieurarchitecten
Papaverweg 48
1032 KJ Amsterdam
020 - 63 64 950
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.