hn02

teylingen 01


 Teylingen College 

Maak een concept en ontwerp voor de ‘centrale werkruimtes’, lesmeubilair en visie op openheid van leslokalen binnen de nieuwe zogenaamde ‘studiehuis-opzet’ van het Teylingen College in Noordwijkerhout.
 
Holllandse Nieuwe is gevraagd om een concept te ontwikkelen dat zich goed verhoudt tot het door EGM architecten ontworpen gebouw. De open ‘centrale werkruimtes’ vormen het middelpunt van een vakdomein waar de deels open en gesloten lesruimtes omheen gegroepeerd zijn. Om door het gebouw navigatie te vereenvoudigen hebben deze per verdieping andere patronen en kleuren gekregen. Deze kleurstelling zijn abstracte verwijzingen naar de omgeving van Noordwijkerhout en het vakgebied dat zich op deze vloer bevindt. Op elke vloer bevinden verschillende werkzones. Dit loopt van instructie (gesloten) tot projectonderwijs (open). De variatie aan geboden werkplektypologieën maakt dat je daar kan gaan zitten waar jij jouw activiteit het beste kan uitoefenen.
 
De ontwerpoplossingen hebben bijdragen aan de succesvolle implementatie van ‘het nieuwe leren’, een onderwijsvorm waarbij leerlingen naast de klassieke lessen voor een groot deel zelfstandig werken. Het Teylingen College is opgeleverd in 2005.


TECHNISCHE DETAILS

Oplevering  juni '05
Netto m2  8.600 m2
Opdrachtgever  Teylingen College
Locatie  Noordwijkerhout

Meer projecten


dsm pr

DSM

uva pr

UVA


fb-zwart   facebook.com/hollandsenieuweinterieurarchitecten
Papaverweg 48
1032 KJ Amsterdam
020 - 63 64 950
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.