hn02

DETAILS

Oplevering  januari '14
Netto m2  3.000 m2
Opdrachtgever  VOPAK
Locatie  Rotterdam

 VOPAK HQ Rotterdam 

Hollandse Nieuwe heeft het hoofdkantoor van VOPAK aan de Westerlaan in Rotterdam getransformeerd tot een bruisend ontmoetingscentrum en een inspirerende open werkomgeving.
 
Om de communicatie te bevorderen worden de twee naast elkaar gelegen gebouwen van VOPAK NL  en VOPAK international  (hoog- en laagbouw) op korte termijn met elkaar verbonden door middel van een doorbraak in de gebouw scheidende gevels. Op de begane grond is een ontmoetingscentrum gecreëerd waar de medewerkers van VOPAK NL en VOPAK international, de directies en internationale gasten, elkaar ontmoeten om samen te werken en formeel en informeel overleg te voeren. De functies ontmoeten, werken en lunchen gaan naadloos in elkaar over en hebben de interne communicatie en kennisdeling bevorderd. Er is veel aandacht gegeven aan excellente akoestische randvoorwaarden om intimiteit en vertrouwelijkheid te realiseren.
 
Binnen een zeer kort tijdsbestek is het traditionele cellenkantoor op de bovenliggende verdiepingen getransformeerd van gesloten kantoren naar een inspirerende open werkomgeving. Gedurende de verbouwing bleef de werkvloer in gebruik.
 
Hollandse Nieuwe is in staat geweest om op verzoek van VOPAK een sfeervol en toegankelijk ontwerp te realiseren waar zakelijkheid en intimiteit hand in hand gaan en waarbij de kernwaarden veiligheid, en duurzaamheid en de rijke geschiedenis van VOPAK vervlochten zijn in het ontwerp.
 
Hollandse Nieuwe was verantwoordelijk voor het gehele ontwerptraject van initiatief fase tot en met de bestekfase en esthetische begeleiding van de bouw. NOORD projectmanagers heeft het overall projectmanagement gevoerd vanaf het ontwerp tot en met de uitvoering en oplevering van het project.


Meer projecten


tno pr

TNO


fb-zwart   facebook.com/hollandsenieuweinterieurarchitecten
Papaverweg 48
1032 KJ Amsterdam
020 - 63 64 950
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.