hn02

lostboys 01


 Lost Boys 

In 2001 vestigde het mediabedrijf Lost Boys haar businessunit Content & Usability in het voormalige ketelhuis van de Amsterdamse Graansilo. Lost Boys wilde een informele werksfeer met flexibele werkplekken maar ook de mogelijkheid tot geconcentreerd werken en onderzoek.
 
De historische architectuur is nogal dwingend. De ruimte kenmerkt zich door niveauverschillen en onregelmatig dikke wanden maar ook door bijzondere historische elementen die geintegreerd zijn in het interieur. Op de begane grond zijn er afsluitbare ruimtes gecreeerd. Deze hebben verschillende sferen en zijn bedoeld als concentratiewerkplekken en onderzoeksruimten. De lunchruimte kan ook als vergader- en ontspanningsruimte worden gebruikt. Doordat er in meerdere vertrekken een aantal functies zijn gecombineerd treedt er een aanzienlijke ruimtebesparing op.
 
Het inrichten van flexibele kantoor ruimtes en de herinrichting van historische architectuur lijken met elkaar in tegenspraak. Hollandse Nieuwe is deze tegenstrijdigheid niet uit de weg gegaan, maar heeft deze juist uitgebuit.


TECHNISCHE DETAILS

Oplevering  2001
Opdrachtgever  Lost Boys
Locatie  Amsterdam

Meer projecten

 

uva pr

UVA


facebookinstagram


Papaverweg 48
1032 KJ Amsterdam
020 - 63 64 950
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.